The Buddhist Studies Network

Virtual meeting place for students of Buddhism

Iemand het nieuwe boek van Rients Ritskes al gelezen "Leer denken wat je wil denken" ?
Ik heb hem al besteld en ben erg benieuwd. Ik lees dat hij o.a. schrijft over het begrip Nen (kleinste moment van zuivere aandacht wat gestuurd kan worden).

Views: 63

Replies to This Discussion

Nee nog niet gelezen en ook niet besteld, ga mij de komende maanden storten op de Shobogenzo http://www.shastaabbey.org/teachings-publications_shobogenzo.html. En daar zal ik mijn handen wel even vol aan hebben :)
Das een klassieker volgens mij. En dan ook nog in het engels! Ik vind boeken in het Engels over Boeddhisme en ZEN vaak moeilijk te doorgronden. Maar ik denk dat ik er ook eens aan moet omdat ik al veel in het nederlands gelezen heb. Heb je de film over Dogen ook al gezien (gemaakt in 2009). Erg boeiend en inspirerend!!
Ja bij de opening van het boeddhistisch filmfestival heb ik hem gezien. Voelde als een soort film over mijn voorvader, maar ik zit in de lineage van Dogen. En ja de Shogenzo is inderdaad en klassieker. Ken er wel hele stukken uit maar heb hem nog nooit gelezen. Wil ik nu gaan doee. Het liefst zou ik een studieklas erover willen organiseren. Heb jij interesse?
Ik heb van Dogen de Shobogenzo Zuimonki & Fukanzazengi. Uitgegeven door Osaka. Ik vind het lastig spul om te doorgronden. Ben nu mijn boeken van Mark Epstein opnieuw aan het lezen. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand zo helder en intiem over Zen, Boeddhisme en psychotherapie zien schrijven. Telkens weer een openbaring. Maar misschien is je studieklas wel iets dan... leer ik het misschien nog wel begrijpen ;-)
Maar ik kan niets beloven. Ik weet niet hoe je dat aan zou willen pakken maar ik woon in het zuiden van Nederland met full-time baan, drie opgroeiende kids en doe ook nog vrijwilligerswerk dus ben al heel blij als ik aan mijn half uurtje mediteren per dag toekomt :-))
Zat te denken aan 1x per maand/6 weken bijeenkomst waarin een deel uit de Shobogenzo besproken wordt. Bijeenkomst op zaterdag of zondag, eventueel met maaltijd. Verder nog niet heel veel gedachten erover laten gaan. Ik woon in Vianen dus in het midden van het land.
Ik houd het in gedachten. Op dit moment heb ik het gewoon te druk om er wat bij te doen. Helaas is dat nu even zo. Maar wel harstikke leuk dat je zelf dit initiatief neemt. Echt top!

Boeddha met onder zijn voeten een mini kerststalletje en op zijn hoofd wat LED lampjes van Philips ter ere van Serious Request. Dat is pas echt multi-culti ;-)

RSS

© 2017   Created by Henk Blezer.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service