The Buddhist Studies Network

Virtual meeting place for students of Buddhism

Cees Swinkels
 • Male
 • Eindhoven
 • Netherlands
Share on Facebook Share
 • Blog Posts
 • Discussions
 • Groups (1)
 • Photos
 • Photo Albums
 • Videos (1)

Cees Swinkels's Groups

 

Cees Swinkels's Page

Latest Activity

Daan joined Cees Swinkels's group
Mar 14, 2016
Cees Swinkels replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Boeddha met onder zijn voeten een mini kerststalletje en op zijn hoofd wat LED lampjes van Philips ter ere van Serious Request. Dat is pas echt mulit-culti ;-)"
Dec 19, 2010
Cees Swinkels replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Ik houd het in gedachten. Op dit moment heb ik het gewoon te druk om er wat bij te doen. Helaas is dat nu even zo. Maar wel harstikke leuk dat je zelf dit initiatief neemt. Echt top!"
Nov 25, 2010
Petra Hubbeling replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Zat te denken aan 1x per maand/6 weken bijeenkomst waarin een deel uit de Shobogenzo besproken wordt. Bijeenkomst op zaterdag of zondag, eventueel met maaltijd. Verder nog niet heel veel gedachten erover laten gaan. Ik woon in Vianen dus in het…"
Nov 25, 2010
Cees Swinkels replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Ik heb van Dogen de Shobogenzo Zuimonki & Fukanzazengi. Uitgegeven door Osaka. Ik vind het lastig spul om te doorgronden. Ben nu mijn boeken van Mark Epstein opnieuw aan het lezen. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand zo helder en intiem over…"
Nov 25, 2010
Petra Hubbeling replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Ja bij de opening van het boeddhistisch filmfestival heb ik hem gezien. Voelde als een soort film over mijn voorvader, maar ik zit in de lineage van Dogen. En ja de Shogenzo is inderdaad en klassieker. Ken er wel hele stukken uit maar heb hem nog…"
Nov 25, 2010
Cees Swinkels replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Das een klassieker volgens mij. En dan ook nog in het engels! Ik vind boeken in het Engels over Boeddhisme en ZEN vaak moeilijk te doorgronden. Maar ik denk dat ik er ook eens aan moet omdat ik al veel in het nederlands gelezen heb. Heb je de film…"
Nov 25, 2010
Petra Hubbeling replied to Cees Swinkels's discussion Dit boek al gelezen? in the group ZEN Boeddhisme
"Nee nog niet gelezen en ook niet besteld, ga mij de komende maanden storten op de Shobogenzo http://www.shastaabbey.org/teachings-publications_shobogenzo.html. En daar zal ik mijn handen wel even vol aan hebben :)"
Nov 25, 2010
Cees Swinkels added a discussion to the group ZEN Boeddhisme
Thumbnail

Dit boek al gelezen?

Iemand het nieuwe boek van Rients Ritskes al gelezen "Leer denken wat je wil denken" ?Ik heb hem al besteld en ben erg benieuwd. Ik lees dat hij o.a. schrijft over het begrip Nen (kleinste moment van zuivere aandacht wat gestuurd kan worden).See More
Nov 25, 2010
Andre van der Braak left a comment for Cees Swinkels
"Beste Cees, Ja ik ben Zen beoefenaar en geef les aan het Zen Centrum Amsterdam (zie http://zenamsterdam.nl/docenten/Andre_van_der_Braak.html). Daarnaast houd ik me bezig met het boeddhologische onderzoek naar Zen waar Joop Romeijn naar op zoek was,…"
Oct 15, 2010
Cees Swinkels left a comment for Andre van der Braak
"Hoi Andre, Welkom in deze groep! Ben je zelf ook ZEN beoefenaar ? Groet Cees"
Oct 15, 2010
Andre van der Braak joined Cees Swinkels's group
Oct 13, 2010
Cees Swinkels left a comment for Henk Blezer
"Wat mij betreft biedt dit voldoende houvast. Eigenlijk ook de insteek die ik zelf in gedachten had. Bedankt Henk. Cees"
Sep 30, 2010
Henk Blezer left a comment for Cees Swinkels
"Beste Cees, Joop(, en Petra), Ik voelde me in eerste instantie niet geroepen om me hier in te mengen, maar ik zie nu dat ik met naam en toenaam 'geroepen' ben om commentaar te leveren, als oprichter en moderator. Bij dezen. Zoals jullie…"
Sep 30, 2010
Joop Romeijn left a comment for Cees Swinkels
"Hallo Cees Er zijn twee verschillende activiteiten: het beoefenen van het boeddhisme èn wetenschappelijke studie van en reflectie op het verschijnsel boeddhisme, mondiaal en hopenlijk ook in Nederland. Volgens mij is het de bedoeling van dit…"
Sep 30, 2010
Cees Swinkels left a comment for Joop Romeijn
"Hallo Joop, Ik merk dat je een iets andere insteek kiest dan mijn bedoeling was. Ik heb een ZEN boeddhisme groepje gemaakt omdat ik de mogelijkheden ken van de NING site waar dit op draait en beoefen zelf ZEN. Omdat ik weet dat ZEN afkomstig is van…"
Sep 30, 2010

Cees Swinkels's Videos

 • Add Videos
 • View All

Comment Wall (7 comments)

You need to be a member of The Buddhist Studies Network to add comments!

Join The Buddhist Studies Network

At 11:38am on October 15, 2010, Andre van der Braak said…
Beste Cees,
Ja ik ben Zen beoefenaar en geef les aan het Zen Centrum Amsterdam
(zie http://zenamsterdam.nl/docenten/Andre_van_der_Braak.html).
Daarnaast houd ik me bezig met het boeddhologische onderzoek naar Zen waar Joop Romeijn naar op zoek was, o.a. met publicaties in the Journal of Chinese Philosophy. Volgend jaar komt mijn boek over Nietzsche and Zen uit bij Lexington Books in de VS.

Groeten,
André
At 1:14pm on September 30, 2010, Henk Blezer said…
Beste Cees, Joop(, en Petra),

Ik voelde me in eerste instantie niet geroepen om me hier in te mengen, maar ik zie nu dat ik met naam en toenaam 'geroepen' ben om commentaar te leveren, als oprichter en moderator. Bij dezen.

Zoals jullie gemerkt hebben, Ning netwerken zijn zo ontworpen dat er een publieke en privé-sfeer is. Onze persoonlijke pagina's e.d. zijn min of meer privé, je kunt die in de settings dan ook beperken tot een kring van Ning 'vrienden', als je dat wenst. Wat daar gewisseld wordt, zoals tussen Petra en Cees, heeft dienovereenkomstig een andere status dan wat in publieke blogs en het forum uitgewisseld wordt. Hetgeen daar verschijnt is uitreraard de verantwoordelijkheid van die personen zelf. Ik voel me in dit geval niet geroepen om me daar mee te bemoeien.

Joop, je hebt gelijk, het netwerk is in eerste instantie voor (aankomende) studenten en staf aan de UL, maar het staat ook nadrukkelijk open voor geïnteresseerden, van buiten de wetenschappelijke wereld en voor maatschappelijke organisaties die zich met boeddhisme bezig houden. Zolang mensen het academische gastheerschap respecteren, zie ik geen probleem, bijvoorbeeld met berichten die op persoonlijke pagina's voor elkaar achtergelaten worden e.d. Ik heb niets gezien dat tegen de wet of etiquette indruist.

Zijn er grenzen, welzeker: de wet en de betamelijkheid, maar ook respect voor de intenties van de academische gastheer, de UL. Zo was er kort geleden een meneer die deze site wilde gebruiken om vakantiereizen aan te prijzen; die is amper een paar minuten lid geweest. Er ligt een fijne lijn tussen iemand vertellen waar je mee bezig bent en publiekelijk reclame maken voor je bedrijf. Buiten dit ene geval is die grens hier nog niet overschreden.

Mijn devies, lees persoonlijke communicaties niet, als ze niet relevant of interessant lijken; word geen lid van subgroepen die je niet aanstaan; maar gun mensen wel de ruimte om te netwerken.

Hoop dat dit helpt,

M.v.g.,

Henk Blezer
At 9:07am on September 30, 2010, Joop Romeijn said…
Hallo Cees
Er zijn twee verschillende activiteiten: het beoefenen van het boeddhisme èn wetenschappelijke studie van en reflectie op het verschijnsel boeddhisme, mondiaal en hopenlijk ook in Nederland.
Volgens mij is het de bedoeling van dit netwerk (het interesseert mij niet wat ning betekent) het tweede. Er staat: "Open to all ... Buddhist Studies students ...", daarbij interpreteer ik "student" in de brede angelsaksische zin: degene die studeert, die wetenschappelijke interesse heeft.
Ervaringen over de beoefening uitwisselen lijkt mij niet het doel hier, maar wellicht heeft de oprichter en moderator(?), Henk Blezer, daar een opinie over.
Overigens blijft mijn vraag van gisteren wel overeind, mischien voor andere members.

Joop
At 9:05pm on September 29, 2010, Joop Romeijn said…
Cees

Deze 'Buddhist Studies Network' lijkt me een goede plaats om wetenschappelijke georienteerde vragen aan de orde te stellen.
Mijn vraag is: waarom vindt er in Nederland geen boeddhologisch onderzoek over Zen plaats? (Of mis ik iets?)
Ik denk dan aan het type onderzoek zoals dat is gedaan door John McRae in zijn boek "Seeing through Zen" met de bekende regels:
- It's not true, and therefore it's more important.
- Lineage assertions are as wrong as they are strong.
- Precision implies inaccuracy.
- Romanticism breeds cynicism.

Joop
At 5:33pm on September 27, 2010, Petra Hubbeling said…
Je bent al ver genoeg! Dus maak je droom werkelijkheid!!
At 5:23pm on September 27, 2010, Petra Hubbeling said…
Ik breng mensen die interesse hebben in business spiritualiteit samen met trainers, coaches en adviseurs uit boeddhistische tradities via www.boeddhisness.nl
en organiseer zelf meditatiecursussen en retraites via www.zenmeditatie.wordpress.com
At 5:16pm on September 27, 2010, Petra Hubbeling said…
Hi Cees, ik studeer ook niet aan de Universiteit. Maar ik ben veel met het boeddhisme bezig omdat ik het onderdeel van mijn werk gemaakt heb. Ik ben student bij Nico Tydeman en jij?
 
 
 

© 2017   Created by Henk Blezer.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service